Microsoft 365 Bakali koln jdelna koln zpravodaj Instagram Facebookr

Exkurze do předvánoční Vídně

Publikováno: 8. ledna, 2024

Školní exkurze jsou výjimečným způsobem, jak propojit vzdělávání s nezapomenutelnými zážitky, a když se to spojí s atmosférou předvánoční Vídně, vzniká kombinace magie a učení. Rakouská metropole se v období před Vánoci promění v pohádkovou scénu plnou tradičních trhů, světelných dekorací a vánočního veselí. A právě do Vídně jsme se 19. 12. vydali objevovat památky a využít znalosti jazyka v praxi se třídami kvartou, kvintou a 1. A.
Vídeň se pyšní bohatou historií, uměleckým dědictvím a živým kulturním životem. Nejprve jsme si mohli prohlédnout historická místa, jako je zámek Schönbrunn, který sloužil jako letní rezidence Habsburků. Prozkoumali jsme impozantní zahrady a, po krátké procházce ke Gloriette, si užili nádherný výhled na město. Dále naše cesta směřovala do samotného srdce města. Prohlédli jsme si budovu opery, parlamentu, muzea i galerie. Dalším klíčovým místem byl Hofburg, bývalé sídlo Habsburské monarchie. Zde jsme mohli obdivovat architekturu tohoto impozantního paláce. Každý krok v Hofburgu nese stopu historie a umožňuje nám se ponořit do atmosféry minulých ér. Pak jsme se procházeli uličkami trhů, kde voněly tradiční vánoční dobroty, jako jsou pečené kaštany, horké punče a oblíbené vídeňské vánoční cukroví. Žáci si mohli vyzkoušet své jazykové dovednosti při nákupu dobrot a vánočních suvenýrů od místních řemeslníků. Naší poslední zastávkou byl Stephansdom neboli katedrála sv. Štěpána v centru Vídně, jeden z nejvýznamnějších gotických kostelů ve střední Evropě.
Naše exkurze do předvánoční Vídně nebyla pouze výletem, ale cestou do pohádkového světa, kde se snoubí historie, kultura a tradice s kouzlem Vánoc. Vraceli jsme se s bohatými zážitky, novými poznatky a hlubším porozuměním kulturnímu dědictví tohoto nádherného evropského města.

Lucie Lojková

Gymnázium Otokara Březiny
a Střední odborná škola Telč
Hradecká 235, 588 56 Telč
+420 567 584 551

Naše stránky používají jen nezbytně nutná technická cookies.