Microsoft 365 Bakali koln jdelna koln zpravodaj Instagram Facebookr

Lyžařský kurz sekundy, tercie a 1. AP

Publikováno: 25. února, 2024

Dne 28. ledna se žáci sekundy, tercie a 1. AP společně s pěti učiteli vydali na týdenní lyžařský kurz do Pece pod Sněžkou.
Po čtyřhodinové cestě autobusem a pěkném výšlapu zledovatělou cestou do kopce jsme poprvé uviděli naši chatu – boudu Svornost. Na programu prvních dnů bylo lyžování, snowboardování a samozřejmě i dobrovolné ranní a večerní běžkování. V rámci večerního programu také nikdy nesměly chybět skvělé úkoly a hry od mateřinek – každý se zapojil a hodně jsme se u nich zasmáli.
Další den jsme vyhlásili jako odpočinkový. Dopoledne jsme sešli dolů do města, kde si každý mohl koupit něco na zub, a odpoledne se ti nejlepší běžkaři vypravili na cestu k Černé hoře. Ostatní jezdili v okolí chaty.
Běžky jsme však hned tak rychle neopustili, věnovali jsme jim celý čtvrtek. Nejzdatnější běžkaři s panem učitelem Lojkou a s panem učitelem Plunderem vyjeli na výlet ke Sněžce, ostatní si znovu projížděli krásně zasněžené okolí.
Poslední dny byly znovu určeny pro lyže a snowboard. Nebylo však tak hezké a slunečné počasí, jako když jsme přijeli, dokonce i pršelo.
Myslím si, že si kurz všichni užili, nestala se nám žádná závažná zranění, počasí nám také vyšlo a každý zažil spoustu nádherných zážitků, na které se nezapomíná.
Alžběta Burianová, sekunda
Vít Lojka

Gymnázium Otokara Březiny
a Střední odborná škola Telč
Hradecká 235, 588 56 Telč
+420 567 584 551

Naše stránky používají jen nezbytně nutná technická cookies.