Microsoft 365 Bakali koln jdelna koln zpravodaj Instagram Facebookr

Cyklo-vodácký kurz septimy

Publikováno: 4. června, 2024

V pondělí 27. května 2024 vyrazila septima na tradiční cyklo-vodácký kurz do jižních Čech. Skupina nadšených cyklistů vyjela za slunného počasí ze Slavonic do lesů České Kanady, postupně navštívila Novou Bystřici, nejsevernější bod Rakouska a Chlum u Třeboně, aby nakonec po 60 kilometrech zakotvila v prvním kempu u Suchdola nad Lužnicí.
Další den se rovinaté cesty Třeboňské pánve přeměnily na náročná stoupání a klesání v Novohradských horách. Stejně tak se změnilo i počasí, proto byli všichni účastníci rádi, když mohli večer v Černém Údolí sušit své promočené svršky.
Ve středu čekalo septimu zlepšené počasí, posledních 30 kilometrů v sedlech a přesun do Vyššího Brodu, kde začala druhá část kurzu, a to plavení se po řece Vltavě. Někteří se na třech jezech cestou do Rožmberka nad Vltavou namočili více, někteří méně, ale všichni nakonec rádi uvítali pevnou půdu pod nohama v místním kempu.
Ve čtvrtek byla na programu cesta po proudu řeky až do Českého Krumlova s tím, že po šesti jezech nezůstaly žádné plavky suché. To ale i díky pěknému počasí většinu vodáků z telčské gymnaziální výpravy příliš netrápilo. Někteří si večer zpříjemnili procházkou do historického centra Českého Krumlova, jiní zrelaxovali poblíž svých stanů, ale všichni se nakonec sešli u táborového ohně a zpěvu.
Na poslední den zbyl úsek řeky do Zlaté Koruny, odkud se po poledni uskutečnil návrat do Telče. I přes komplikace spojené s dopravou se všichni vrátili v rozumném čase do svých domovů.
Po náročném týdnu plném obav z počasí a zdolávání různých překážek se všichni septimáni vrací patřičně unavení, ale zároveň plní dojmů, nezapomenutelných příběhů a třeba i nových vědomostí. Závěrečné díky patří učitelskému doprovodu, z jehož strany o zábavu a podporu nebyla nouze.
Jan Kresa, septima
Helena Volavková

 

Gymnázium Otokara Březiny
a Střední odborná škola Telč
Hradecká 235, 588 56 Telč
+420 567 584 551

Naše stránky používají jen nezbytně nutná technická cookies.